05-03-07

Nummer 150

Boston met More than a feeling - 1977

Uit Boston afkomstige groep rond gitarist Tom Scholz. Het debuutalbum Boston uit 1976 is direct goed voor een hit: ‘More Then A Feeling’. Scholz nam alle tracks grotendeels zelf met zijn eigen apparatuur op. Ook de volgende albums zijn voornamelijk het product van Scholz.

 

Update:

De leadzanger van de Amerikaanse rockgroep Boston, Brad Delp, is vrijdag 9 maart 2007, dood aangetroffen in zijn woning in Atkinson in de staat New Hampshire. Hij was 55. De politie vond Delp na om hulp te zijn gebeld.Er zijn geen volgens de politie geen aanwijzingen dat het een misdrijf betreft. De doodsoorzaak wordt onderzocht. De website van de band werd meteen van het internet gehaald en vervangen door de boodschap: ,,We hebben net de tofste gast in rock & roll verloren".

Boston had in 1976 hits met 'More than a feeling' en 'Long time'. Ook op het laatst verschenen album van Boston, Corporate America uit 2002, is Delp van de partij. In november vorig jaar trad de groep voor het laatst op.

Na de successen van de jaren zeventig verliet Delp in 1991 kort de band Boston en startte een samenwerking met voormalig lid Barry Goudreau. Hij werd in de band Boston vervangen door Fran Cosmo op het album 'Walk On'. Nadien vervoegde Delp opnieuw de band voor een tournée.

Er zou een nieuw album van de groep Boston in de maak zijn, maar het is nog niet bekend wanneer het album in de rekken zal liggen

 

Muziekclip Boston - More than a feeling

songtekst

18:54 Gepost door Kurt in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.