18-12-06

Nummer 759

Redbone met We were all wounded at Wounded Knee - 1973

Amerikaanse rockgroep uit Los Angeles onder leiding van de broers Pat en Lolly Vegas. Redbone heeft in de jaren ’70 in de Verenigde Staten regelmatig succes, met als hoogtepunt hun single ‘Come and Get Your Love’. Ook singles als ‘Maggie’ en ‘The Witch Queen of New Orleans’ bereiken de hitlijsten.

Redbone profileert zich als een Indiaanse band, de naam is Indiaans slang voor halfbloed. Drummer Pete ‘Walking Bear’ de Poe is een Cheyenne-Indiaan en de broers Vegas zelf stammen af van Mexicaanse Yaqui-Indianen. (Hun eigenlijke achternaam is Vasquez.) Ze kleden zich als Indianen en verwerken in veel songs Indiaanse ritmes en klanken.
De band wordt in Nederland vooral geassocieerd met de single ‘We Were All Wounded At Wounded Knee’ uit 1973. Het nummer is een protest tegen onderdrukking van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking door de Amerikaanse overheid. Directe aanleiding is de bezetting door de American Indian Movement van het plaatsje Wounded Knee in South-Dakota. Op die plaats werden in 1890 circa 300 Lakota-indianen door Amerikaanse soldaten om het leven gebracht. Het nummer wordt niet in Amerika uitgebracht, maar juist wel opgepikt in Europa, het eerst in Nederland.

Muziekclip Redbone - We were all wounded at Wounded Knee

songtekst

 

21:12 Gepost door Kurt in Muziek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goed initiatief !!! Hier zal ik met de dagen veeeeeeeel op zitten.
Volhouden !

Gepost door: P-TER | 18-12-06

De commentaren zijn gesloten.