02-12-06

Nummer 867

Eros Ramazzotti met Se bastasse una canzone - 1990

Eros Ramazzotti wordt wel het wonderkind van de Italiaanse popmuziek genoemd. Hij krijgt wereldwijd succes door met name zijn duetten met wereldsterren als Joe Cocker en Tina Turner.

Jong geleerd

Eros Ramazzotti wordt geboren op 28 oktober 1963 in Rome. Hij leert op jonge leeftijd drums, gitaar en piano bespelen. Zijn vader vindt dat hij naar het conservatorium moet, maar hij slaagt niet voor het eindexamen.

San Remo festival
In 1981 doet hij mee aan een talentenjacht. Ramazzotti wint niet, maar valt wel op en krijgt een platencontract aangeboden. Drie jaar later doet hij mee aan het bekende San Remo-festival. Deze keer wint hij, met het nummer ‘Terra Promesse’, wel. Een jaar later, in 1985, verschijnt zijn eerste album.

Doorbraak
Ramazzotti breekt in 1990 door bij het grote publiek met zijn cd In Ogni Senso. De cd wordt gevolgd door een wereldtournee. De cd en de tour zijn zeer succesvol. De tour wordt afgesloten met een wereldwijd uitgezonden optreden uit Barcelona. Van dit optreden wordt een registratie gemaakt in de vorm van de live-cd Eros In Concert.

Wereld artiesten
Hij speelt op grote festivals over de hele wereld met artiesten als Rod Stewart, Elton John, Joe Cocker, Jimmy Page, Sheryl Crow, Cher en natuurlijk Tina Turner.

MTV Music Award
Ramazzotti verkoopt vele miljoenen platen over de hele wereld. Hij ontvangt een MTV Music Award en diverse platina platen. In 1997 speelt hij in een uitverkocht Wembley stadion.

Hits
Zijn bekendste hits zijn ‘Se Bastasse Cuna Canzone’, ‘Adesso Tu’, ‘Musica E’ en ‘Cossa Della Vita’. Dit laatste nummer verschijnt in 1993 en neemt Eros in 1998 nog eens op in duet met Tina Turner. Hij haalt hiermee opnieuw internationaal succes.

Muziekclip Eros Ramazzotti - Se bastasse una canzone

songtekst

21:31 Gepost door Kurt in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.