23-11-06

Nummer 936

Mike & The Mechanics - The living years - 1989

Genesis bassist/gitarist Mike Rutherford richt in 1985 de pop/rockband Mike and the Mechanics op als de toenmalige zanger van Genesis, Phil Collins, Genesis verlaat om een solocarrière op te zetten.


Mike Rutherford
Mike and the Mechanics bestaat uit Mike Rutherford op de bas, voormalig Ace en Squeeze lid Paul Carrack op als zanger/toetsenist, ex-Sad Cafe lid Paul Young als zanger, toetsenist Adrian Lee en Peter Van Hooke op drums. 

Debuutalbum
De groep brengt in 1985 zijn debuutalbum, getiteld Mike and the Mechanics, uit. Van dit album komen twee top 10 hits, ‘Silent Running (On Dangerous Ground)’ en ‘All I Need Is A Miracle’. Beide nummers staan begin 1986 bovenaan in de hitlijsten. 

The Living Years
Rutherford gaat in 1986 terug naar Genesis en blaast Paul Carrack zijn solocarrière nieuw leven in. Pas in 1988 komt er weer een nieuw Mike and the Mechanics album uit. Het album uit 1988 is getiteld The Living Years. Dit album is een groter succes dan het eerste album. Het levert de groep zelfs een nummer 1 hit op met het nummer ‘The Living Years’.

Word Of Mouth
Hierna speelt de groep wederom een aantal jaren niet. Ze komen in 1991 terug met het album Word Of Mouth. Dit album haalt het succes van de twee voorgaande albums niet.

Eind jaren '90
Vier jaar later brengt de band zijn vierde album uit, getiteld Beggar On A Beach Of Gold. Dit album wordt een jaar later gevolgd door een greatest-hits album, genaamd Hits. In 1999 volgt het album Mike + The Mechanics, ook wel bekend als M6

Paul Young
Paul Young overlijdt in 2000 aan een hartaanval. De band speelt vervolgens weer een aantal jaren niet, maar gaat in 2004 verder onder de naam Mike & The Mechanics featuring Paul Carrack. In 2005 komt het album Rewired uit.

Muziekclip Mike & The Mechanics - The living years

songtekst

 

 

21:37 Gepost door Kurt in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.